PROGRAMMA I Indiëlezing

10 mrt 2018

PROGRAMMA I Indiëlezing

Op zaterdag 10 maart vindt in de OBA in Amsterdam de zevende Indiëlezing plaats met als thema Oorlog en Herinnering. Met als hoofdspreker Reggie Baay.

'Ik besef dat het een illusie is te denken dat een mens ongeschonden blijft als de generatie voor hem deelgenoot is geweest van een ellendige oorlog, of, zoals veel mensen uit Indië, van twee elkaar opvolgende ellendige oorlogen.' – Reggie Baay

De Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de daarop volgende dekolonisatie-oorlog heeft generaties getekend. Aan de hand van zijn eigen familiegeschiedenis schetst Reggie Baay in zijn lezing de effecten van deze oorlogen waarvan de laatste al bijna zeventig jaar achter ons ligt, maar die nog steeds bij velen hun invloed uitoefenen. Hierbij geeft hij een inkijk in zijn nieuwe roman die over enkele maanden verschijnt over hetzelfde onderwerp.

Na zijn lezing volgt een panelgesprek onder leiding van host Nancy Jouwe. Zij gaat met het panel en publiek nader in op de thematiek.

De Indiëlezing is een initiatief van Stichting 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost en wordt georganiseerd in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum. De lezing wordt gefaciliteerd door de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Datum: zaterdag 10 maart 2018
Tijd: 14.00-17.00 uur 
Locatie: OBA Theater, Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam)
Aanmelden: via dit formulier

Toegang is gratis, maar reserveren is wel verplicht!

 

Foto: : Foto: Amke voor Moesson